Monitorizare gaze: Aplicații

Sistemele de detectare gaze de la KIMESSA sunt utilizate la nivel global

Societatea modernă întâmpină adesea, zilnic, atât gaze toxice, cât și gaze inflamabile. Gazele sunt utilizate într-o manieră controlată într-o largă varietate de aplicații, dar, cu toate acestea, este necesar să implementăm sisteme critice de siguranță pentru a ne asigura că reglăm și controlăm riscurile potențiale asociate unei scurgeri necontrolate de gaze.

Monitorizare gaze pentru mai mult de 120 de gaze diferite:

În funcție de domeniul de activitate, pot fi prezente un număr de tipuri diferite de gaz ce pot avea impact asupra sănătății și stării de bine sau pot reprezenta un risc latent din cauza gazelor inflamabile sau a unei acumulări explozive.

Permiteți experienței și cunoștințelor Kimessa acumulate în peste 30 de ani să vă furnizeze soluții de monitorizare gaze din gama cuprinzătoare de senzori de măsurare a gazelor:

Soluții de siguranță, aplicații și sisteme de detecție gaze inovatoare

O varietate de aplicații în incinte industriale și de infrastructură

Gas Monitoring Application | Car Parks
Parcări auto


Laboratoare

Heizung
Centrale încălzire

Kälteanlage
Instalații frigorifice

Raffinerie
Rafinării

Gefahrstofflager
Depozitarea de materiale periculoase

Raffinerie
Camere frigorifice

Sewage treatment plan
Instalații de epurare ape uzate

Schimmbad
Piscine / Bazine de înot

Raffinerie
Spitale

Pharma-Industrie
Industria farmaceutică

Trinkwasser
Stații de pompare apă

Tierhaltung
Creșterea animalelor

Weinkeller
Crame / Pivnițe podgorii

Autoindustrie
Industria auto

Tanklager
Parcuri de rezervoare

Getränke
Industria băuturilor

Stahlindustrie
Industria oțelului

bio gas
Bio Gaz

Textilindustrie
Industria textilă

Anlagenbau
Construirea de instalații

Kraftwerke
Centrale electrice

Schweissen
Sudură

Stickstoffbehälter
Rezervoare de azot

Schankanlage
Sisteme de distribuire pentru băuturi

În plus față de aceste aplicații, există numeroase alte aplicații pentru soluțiile de monitorizare gaze de la KIMESSA. KIMESSA este un furnizor cu servicii complete în domeniul tehnologiei de detectare a gazelor și oferă sisteme individualizate de detectare a gazelor adaptate nevoilor clientului pentru practic toate cerințele din industrie și administrare clădiri. Pur și simplu contactați-ne!

Parcări subterane

În domeniul parcărilor auto subterane, SWKI VA 103-01 (anterior SWKI 96-1) reglează designul și menținerea măsurării CO/NO2 și sistemele de control pentru ventilare. În plus față de soluțiile simple pentru parcările subterane mici, oferim soluțiile complete digitale BUS pentru parcările auto subterane medii și mari, pentru care senzorii de măsurare gaze pentru CO/NO2 și sistemele de avertizare gaze pot fi instalate cu ușurință și eficient din punctul de vedere al costurilor. Prin combinarea cabinetului de control KIMESSA cu controlul umidității de la KIMESSA, devenim partenerul dumneavoastră ideal pentru parcările auto subterane.

>> Către pagina aplicații pentru parcări și parcări auto subterane

Contactați-ne!    Revenire la meniul general aplicații

Laboratoare

Kimessa oferă soluții de monitorizare a gazelor pentru gazele de laborator: O2, H2, N2, CO, CO2, CH4, C2H2, C2H8, H2S, etc. Soluția noastră inovatoare BUS de monitorizare permite o largă varietate de senzori de gaz BUS pe aceeași buclă de cablu ca și alarme sonore programabile de tip BUS type cu afișaj OLED. Prin îmbunătățirea furnizării de informații a sistemului, noile noastre afișaje tip Touch Screen pot fi montate pe buclă și pot fi poziționate în interiorul sau în exteriorul laboratorului pentru a oferi o vedere de ansamblu a datelor senzorului în timp real, împreună cu logarea pentru fiecare detector de gaz din laborator. Ecranul tactil loghează toate datele alarmelor de gaz și concentrațiile din ultimele 12 luni.

>> Către pagina aplicații pentru laboratoare

Contactați-ne!    Revenire la meniul general aplicații

Centrale încălzire – HVAC

Scurgerile de gaz se pot dezvolta și la centralele de încălzire din cauza defecțiunilor la garniturile de etanșare, a țevilor deteriorate, a impacturilor accidentale, etc. Detectarea timpurie este esențială. Activarea unui sistem de monitorizare gaze poate închide alimentarea cu gaz prin intermediul unui ventil solenoid pentru gaz astfel încât să închidă arzătorul, să alerteze personalul prin alarme sonore locale, să semnaleze un BMS și/sau un panou pentru incendii și să logheze alarma de gaz cu data și ora în monitorul de gaze CANline. Pentru o monitorizare fiabilă, senzorii de gaz KIMESSA sunt proiectați pentru zona 1 sau zona 2. Alarma sonoră programabilă CWED 68 montată BUS cu afișaj sau ecrane tactile poate fi instalată la intrarea în camera tehnică cu instalația de încălzire pentru o mai ușoară vizualizare a nivelurilor de gaz ambiental cu grafice cu coduri de culoare pentru a facilita vizualizarea ușoară a statusului monitorului de gaz. Toate datele privind măsurătorile și alarmele sunt înregistrate.

>> Către pagina aplicații pentru centrale încălzire

Contactați-ne!    Revenire la meniul general aplicații

Instalații frigorifice

Monitorizarea gazelor la instalațiile frigorifice este o cerință cel mai adesea obligatorie pentru conformitatea cu legislația: astfel, este necesară monitorizarea pentru gaze precum perfluorocarburi (PFC-uri), PFC-uri halogenate, clorofluorocarburile (CFC-uri), NH3, CO2, și C3H8. Cablarea BUS a senzorilor de gaz frigorific reprezintă o măsură eficientă din punct de vedere al costurilor în asociere cu alarmele sonore montate BUS. Soluțiile KIMESSA BUS care includ senzori cu infraroșii, afișaje cu ecran tactil și alarme BUS audio-vizuale (model CWED 68)  cu funcții multi-programabile care să se potrivească fiecărei aplicații. Controlerul CM prezintă relee, Modbus, logare date și afișaj OLED. În plus, detectorul de gaz MONOline independent (standalone) (230Vac / 24Vdc) a fost dezvoltat în mod special pentru monitorizarea centralelor frigorifice mici.

>> Către pagina aplicații pentru instalații frigorifice

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Rafinării

Monitoarele Robuste de gaz de tip Ex cu o calibrare non-intruzivă sunt componente esențiale pentru siguranță deoarece monitorizează gazele toxice sau combustibile din rafinării. Detectorul Inteligent cu infrarosii (infra red Smart Detector) pentru gazele combustibile și detectorul de siguranță intrinsec H2S cu barieră integrată Zener oferă o soluție excelentă pentru pericolele datorate gazelor întâlnite în mod uzual în acest sector. Senzorii de tip BUS cotați ca Ex cu carcasă din oțel inoxidabil întrunesc cerințele critice de siguranță pentru acest mediu riscant.

Către pagina aplicații pentru instalații industriale

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Depozitarea de materiale periculoase / Furnizorii de gaze

O industrie critică în care utilizarea de unități monitorizare gaz este esențială pentru siguranța personalului și pentru protecția instalației / mediului este aceea a producerii, stocării și transportării de materiale periculoase. În această categorie, putem include de asemenea îmbutelierea de GPL. La Kimessa, considerăm că experiența, împreună cu gama extinsă de detectoare pentru gaze toxice și combustibile, convenționale și adresabile, oferă acestei industrii specializate beneficii reale pentru utilizatori.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Camere frigorifice

Din cauza schimbărilor survenite privind tipul de gaze frigorifice utilizate în acest sector și riscurilor inerente asociate acestor noi gaze, este necesară o atenție crescută. KIMESSA a dezvoltat un senzor inovator infraroșii-freon care poate fi configurat fie ca detector convențional, fie adresabil, cu diferite opțiuni de gama joasă sau gama mare. Soluția oferă de asemenea o alarmă sonoră programabila și compatibilă BUS ce încorporează o limită de timp pentru zonele publice, releu și ieșire 24Vdc pentru activarea unui semnal luminos LED cu text pentru alertarea personalului cu privire la scurgerea de gaz. Gazele inflamabile care pot da naștere unui amestec exploziv gaz/aer, cum e cazul dioxidului de carbon inodor, prezintă un pericol major pentru personal. Economiile semnificative privind costurile de instalare pot crește din aceasta combinație BUS de detectare și sistem alarmare.

>>Către pagina aplicații pentru instalații frigorifice

Contactați-ne!    Revenire la meniul general aplicații

Instalații de epurare ape uzate

Instalațiile de epurare a apelor uzate facilitează tratarea efluenților menajeri și sunt sinonime potențialelor riscuri produse de gaze precum metanul, hidrogenul sulfurat și epuizarea/lipsa oxigenului. Clădirile care facilitează tratarea efluenților și controlul echipamentului instalației vor solicita din necesitate dispozitive de monitorizare a gazelor. Kimessa sau distribuitorii săi vă vor asista în proiectarea unui sistem corespunzător de detectare a gazului alcătuit din detectoare tip Ex sau non-Ex, după caz, panouri de monitorizare a gazelor legate la BMS-ul instalației și alarme audio-vizuale. Caracteristici precum Modbus, logare date și servere web de logare a datelor oferă beneficii notabile utilizatorilor finali.

Contactați-ne!    Revenire la meniul general aplicații

Piscine/Bazine de înot

Utilizarea de produse cu clor pentru tratarea apei din camerele tehnice ale instalațiilor piscinelor prezintă un risc major atât pentru personalul care lucrează în camera tehnică, cât și pentru cei care utilizează facilitățile piscinei. În acest domeniu, sunt raportate numeroase accidente cu compuși de tipul clorului, fie datorate erorilor instalației, fie erorii umane la dozarea chimică. Un sistem de siguranță esențial de la camerele tehnice ale instalațiilor în care se face dozarea și stocarea compușilor pe bază de clor include un sistem de detectare a gazelor. Acesta presupune detectoare de clor poziționate la 40cm AFFL, legate la un panou de monitorizare a gazelor care este integrat in BMS-ul instalației cu alarme sonore locale și externe. Trebuie, de asemenea, avută în vedere localizarea unei alarme sonore programabile CWED 68 cu afișaj OLED la bancul de lucru / zona de recepție a piscinei, pentru a asigura o reacție imediată la alarma de gaz inițiată.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Spitale

Un mediu spitalicesc dă naștere unui prag de risc pentru angajați și pentru public din cauza expunerii la gaze toxice și combustibile. Zonele de risc identificabile includ incintele în care sunt stocate butelii de gaz, gaze anestezice, gaze combustibile, în camerele tehnice ale centralelor și în bucătării, agenții frigorifici din sistemele de condiționare a aerului, conductele de oxigen și punctele de acces, formolul și formaldehida din laboratoarele histologice. Trebuie, de asemenea, luat în considerare riscul prezentat de monoxidul de carbon și gazele NOx stațiile de ambulanță. Kimessa oferă soluții pentru fiecare din aceste riscuri, inclusiv senzori cu gama joasă pentru gaze cum e formaldehida și NOx.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Industria farmaceutică

Stocarea și utilizarea solvenților în producerea de ingrediente active farmaceutic, gaze inerte utilizate pentru suprimare și gaze combustibile precum hidrogenul utilizate în producerea de ingrediente active sunt câteva exemple tipice de aplicații care garantează utilizarea extensivă a detecției de gaze cotate Ex în industria farmaceutică.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Stații de pompare apă proaspătă

Apa proaspătă/apa dulce din Elveția este printre cele mai curate ape potabile (apă de la robinet) din lume și asta dintr-un motiv întemeiat. Acidul carbonic este format de gazul CO2 care se dizolvă în apă și este transportat din izvoarele și puțurile subterane către unitățile de stocare în care sunt concentrații mari ale CO2 ambiental. Concentrația de CO2 depinde de geologia puțului de adâncime. Monitorizarea permanentă a CO2 din stația de pompare apă proaspătă, prin intermediul detectorului KSIM 1090 CO2, este importantă pentru protecția personalului. Alte gaze care necesită monitorizare, cum este clorul, dioxidul de clor sau ozonul, sunt utilizate în mod obișnuit în stația de tratare pentru a elimina microbii și pentru a produce apă potabilă. Aceste potențiale riscuri garantează utilizarea detectării de gaze necondensabile.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Creșterea animalelor

Datorită creșterilor masive ale producției din zootehnie, concentrațiile de gaze care au loc astăzi sunt mult mai mari și mai periculoase decât erau în trecut. Prin generarea și stocarea de deșeuri animale, gaze precum metanul, amoniul și hidrogenul sulfurat sunt eliberate în mediul înconjurător – acestea sunt în mod special periculoase și, mai ales, atunci când simțul nostru olfactiv este anesteziat de hidrogenul sulfurat. Pot, de asemenea, să apară cu ușurință amestecuri explozive de gaz/aer, așa cum s-a dovedit prin exploziile frecvente care au loc în sectorul fermelor industriale. În această industrie, sunt esențiale monitoarele de gaz robuste și non-corozive.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Crame / Pivnițe podgorii

Ce nu poate fi apreciat la vinul nostru elvețian? Oriunde este stocat și maturat vinul, vor fi prezente și gazele, între care cele mai cunoscute și mai frecvente dioxidul de carbon. Potențialul de creștere a nivelului dioxidului de carbon într-o pivniță este destul de ridicat, iar instalarea unui sistem de monitorizare a CO2 poate atenua acest risc pentru sănătate. Tehnologia noastră dovedită cu infraroșii pentru CO2 combinată cu tehnologia BUS oferă o soluție low-cost asigurând în același timp un mediu de lucru mai sigur.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Industria auto

Industria auto determină un mediu de lucru extrem de dinamic deoarece avansurile tehnologice solicită noi proceduri de testare și inspectare. Devreme ce problema siguranței lucrătorilor este de o mare importanță pentru producătorii de mașini, sistemele de detectare a gazelor in-situ sunt adesea upgradate, extinse sau înlocuite. Utilizarea detecției de gaze pe bancurile de probă pentru motoare este o cerință pentru protecția personalului față de gazele toxice precum CO2, CO și NOx, alături de carburanții combustibili. Conceptul monitorizării de gaz adresabil este ideal în această aplicație deoarece face mai facilă extinderea și datorită prețului redus la instalare, ceea ce face din această soluție una eficientă din punctul de vedere al costului.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Parcuri de rezervoare

Amestecuri explozive de gaz/aer se pot produce cu ușurință oriunde sunt stocate cantități mari de combustibil, ceea ce face esențial în parcurile de rezervoare un sistem de detectare a gazelor. Detectarea în zone delimitate și monitorizarea de perimetru pentru detectarea scurgerilor de solvenți sau gaze este adesea un lucru obligatoriu. Deși stocarea se face adesea în rezervoare transportabile, este destul de probabilă apariția de concentrații periculoase de gaz. Având în vedere cotarea Ex a acestei zone, senzorii KIMESSA aprobați pentru măsurarea gazului, cu protecție la explozie, cu tehnologie BUS, oferă utilizatorului final o instalare eficientă din punct de vedere al costurilor.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Industria băuturilor

Producerea de bere în fabrici specializate presupune numeroase stadii în care producerea de gaze și riscurile asociate potențialelor scurgeri solicită instalații pentru monitorizare gaze necondensabile. În vreme ce dioxidul de carbon este principalul gaz toxic generat pe parcursul fermentării și afectează, de asemenea, dislocarea oxigenului, alte gaze, cum ar fi nitrogenul, sunt de asemenea utilizate în proces. Alte procese includ separarea, răcirea, îmbutelierea în sticle, doze sau butoaie. De asemenea, trebuie acordată atenție monitorizării gazelor de refrigerare. Acesta nu este numai cazul berii, ci și al producerii multor altor băuturi. Sistemele de detectare a gazelor sunt foarte importante pentru protejarea angajaților împotriva acestor pericole și, prin angajarea furnizorului dumneavoastră de soluții de detectare a gazelor încă din etapa de planificare a proiectului, pot fi implementate strategii de reducere a riscurilor.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Industria oțelului

Având în vedere natura producerii oțelului și utilizarea extensivă a furnalelor cu temperaturi înalte, principalul pericol cu care se confruntă industria de profil este cel al gazelor precum monoxidul de carbon, amoniul, dioxidul de sulf, hidrogenul și deficitul de oxigen. Procese precum producerea de cocs, sinterizarea și producerea de fier, dar și procesele de producere a diferitelor grade de oțel pot și chiar generează riscuri asociate gazelor pentru angajați. Acest mediu ostil necesită soluții robuste de monitorizare a gazelor cum sunt cele furnizate de Kimessa AG.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Bio Gaz

Creșterea industriei biogazului care utilizează deșeuri animale bio pentru a genera biocombustibili pe bază de metan în instalații bio special create necesită instalarea și utilizarea detecției de gaze necondensate, cum sunt detectoarele GSPM și GSIM, detectoare de gaz cotate ca Ex pe bază de infraroșii sau pelistor. În atmosfera instalației de biogaz poate fi prezent deopotrivă și gazul hidrogen sulfurat care este un produs secundar al procesului, iar GSEM 627 Ex oferă o protecție esențială operatorului instalației.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Industria textilă

În producerea textilelor din materii prime, se utilizează extensiv substanțe chimice de albire. Procesele includ degresarea, albirea, decolorarea oxidativă și/sau reductivă. Substanțele chimice toxice pentru albire prezintă riscuri pentru personal și pentru mediu. Stocarea acestora și utilizarea frecventă necesită folosirea detecției gazelor necondensabile pentru a diminua riscurile din mediul de lucru.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Construirea de instalații

Construirea de instalații în sine rareori necesită un sistem de detectare a gazelor și, cel mai adesea, doar pe durata realizării componentelor sau elementelor instalației. Cu toate acestea, construirea instalațiilor este foarte importantă pentru tehnologia detectării de gaze, fiind unul din partenerii noștri cei mai buni. Aici, trebuie să conlucreze furnizori diferiți astfel încât ulterior să funcționeze totul corespunzător. Sistemul de protecție împotriva gazelor este adesea integrat în conceptul întregii instalații. Noi oferim soluții cu un potențial unic, cum ar fi centre de control incorporate, design modular pentru asamblare suprapusă, pe șine, convertizori și nu numai.

Contactați-ne!    Revenire la pagina principala aplicații

Centrale electrice

Centralele electrice, indiferent de tipul de combustibil utilizat, fie că este gazul, cărbunele brun sau energia nucleară, necesită adesea un sistem de detectare a gazelor pentru protejarea personalului, a instalației și a mediului. eliberarea accidentală de combustibil trebuie detectată rapid, în primul rând pentru protejarea personalului și pentru asigurarea funcționării continue pentru generarea esențială de energie. Implicațiile acute sau cronice generate de gazele toxice ca produs secundar al generării de energie necesită, de asemenea, implementarea unei strategii de monitorizare a gazelor cu ambele concepte integrate în sistemul mai amplu de siguranță al instalației. Kimessa este disponibilă pentru a vă susține în acest demers.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Sudură

Manual sau robotizat, procesul de sudare implică gaze precum acetilena și oxigenul (sudură oxiacetilenică).
Protejarea personalului și a instalației împotriva riscurilor asociate atât stocării, cât și utilizării acestui gaz înalt-combustibil în prezența oxigenului pur este demnă de utilizarea unui sistem de detecție a gazelor necondensate pentru a alerta personalul cu privire la scurgerile de gaz.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Monitorizarea agentului frigorific

Monitorizarea gazelor de refrigerare devine recent din ce în ce mai importantă din cauza reglementărilor legale aplicabile în cazul utilizării agenților frigorifici. Această provocare pentru industrie privind monitorizarea este întrunită prin intermediul soluțiilor de monitorizare a gazului de la Kimessa, care sunt adaptate acestui sector specific. Fie că este vorba despre monitorizarea scurgerilor în camera compresorului, fie că vorbim despre camere frigorifice din depozite sau supermarketuri, KIMESSA vă oferă soluția potrivită. Monitoarele de gaz de la Kimessa se integrează fără cusur în sistemele de control ale instalațiilor furnizate de producători majori, ca urmare a colaborării noastre extinse cu producătorii de instalații frigorifice.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Rezervoare de azot

În multe laboratoare sau instituții de cercetare, sunt folosite rezervoare de azot cu nitrogen lichefiat criogenic pentru răcirea rapidă sau pentru stocarea pe termen lung a materiilor organice. Volume mici de LN2 vaporizează rapid în volume mari de gaz N2, dintr-un litru de LN2 fiind obținut 0.7m3 gaz, care dislocă O2 din aerul ambiental. Vaporii eliberați din LN2 sunt mai denși decât aerul și vor forma o concentrație mai mare la nivelul pardoselii. În funcție de mărimea containerului, scurgerea poate conduce rapid la un deficit de oxigen în încăpere, determinând o situație amenințătoare pentru viață. Pentru aceste situații critice, un sistem de detectare a gazelor cu monitorizarea rarefierii oxigenului este un dispozitiv de siguranță esențial pentru care oferim soluții adaptate clienților. Planificarea și experiența sunt foarte importante în acest caz, deoarece punctele de măsurare sunt adesea incorect plasate și pot determina alarme false.

Contactați-ne!    Revenire la meniul principal aplicații

Sisteme de distribuire pentru băuturi / Dozare bere cu CO2

În sectorul sistemelor de distribuire a băuturilor, licorile sunt dozate (cu robineți pentru dozare) prin utilizarea de CO2. În acest scop, gazul CO2 este stocat în butelii, de regulă într-o încăpere rece adiacentă sau în subsolul clădirilor. acest fapt poate conduce la un potențial pericol din cauza scurgerilor de CO2.

Contactați-ne!    Revenire la meniul general aplicații