Monitorizare gaz: sisteme de încălzire

Sistemele de detectare a gazelor de la KIMESSA pentru centralele de încălzire

Societatea modernă trăiește și lucrează zi de zi în preajma vaporilor și a gazelor toxice și combustibile. În prezent, gazul reprezintă un mediu convenabil, economic și tehnic, dar, lăsat nesupravegheat, acesta poate deveni rapid un pericol semnificativ.

Gas monitoring in heating plants

Monitorizarea gazelor la instalațiile de încălzire

Gazele tipice din boilere și din camerele instalațiilor CHP sunt: CH4, C3H8 și CO

Sistemele de monitorizare a gazelor de la KIMESSA pot preveni eliberarea necontrolată de gaze din boilere și din camerele instalațiilor CHP.

Scurgerile de gaz se pot dezvolta și la centralele de încălzire din cauza defecțiunilor la garniturile de etanșare, a țevilor deteriorate, a impacturilor accidentale, etc. Detectarea timpurie este esențială. Activarea unui sistem de monitorizare gaze poate închide alimentarea cu gaz prin intermediul unui ventil solenoid pentru gaz astfel încât să închidă arzătorul, să alerteze personalul prin alarme sonore locale, să semnaleze un BMS și/sau un panou pentru incendii și să logheze alarma de gaz cu data și ora în Monitorul de gaze CANline. Pentru o monitorizare fiabilă, senzorii de gaz KIMESSA sunt proiectați pentru zona 1 sau zona 2. Alarma sonoră programabilă CWED 68 montată BUS cu afișaj sau ecrane tactile poate fi instalată la intrarea în camera tehnică cu instalația de încălzire pentru o mai ușoară vizualizare a nivelurilor de gaz ambiental cu grafice cu coduri de culoare pentru a facilita vizualizarea ușoară a statusului monitorului de gaz. Toate datele privind măsurătorile și alarmele sunt înregistrate.

45456

În zonele cotate ca non-Ex, detectorul de gaze combustibile pe bază de pellistor BUS KSPC 121 este potrivit pentru gaze naturale sau GPL; fiind integrat într-o carcasă metalică robustă și proiectat pentru calibrarea de către o persoană, acesta prezintă potențiometre zero și span (pentru un domeniu). Detectorul pentru monoxid de carbon BUS KSEC 504 va detecta rapid  prezența gazului toxic CO, produs secundar al unei arderi incomplete. KSEC 504 se montează pe același cablu BUS ca și detectorul de gaz combustibil KSPC 121.

Zona cu pericol de explozie determină tipul de detector utilizat: KSS 113 Ex (semiconductor) sau KSP 121 Ex (pellistor) sunt utilizate pentru zona 2. Pentru Zona 1, este utilizat detectorul de gaze rezistent la explozii GSPM 121 Ex.

Ecranele tactile pot fi montate la intrarea în camera instalațiilor pentru vizualizare și pentru evaluarea rapidă a statusului sistemului. Toate datele privind evenimentele și măsurătorile sunt înregistrate și pot fi reproduse și analizate în orice moment.

Prin serverul web cu opțiunea „Plug’n Play” CWS 101 “Easylog”, concentrațiile de gaz sunt vizualizate în timp real pe o rețea de calculatoare, permițând transmiterea prin e-mail către personalul responsabil a tuturor evenimentelor, cum ar fi alarme sau erori.

Prin monitoarele de gaz, detectoarele de gaz și componentele pentru alarmare, sistemele KIMESSA oferă siguranță deplină și măsurare exactă.

454654665

Un sistem de monitorizare gaze corect configurat, în combinație cu dispozitivele de control și măsurare gaze de înaltă calitate de la KIMESSA, garantează mult-căutatul nivel de siguranță. Expertiza tehnică a reprezentanților & angajaților KIMESSA, precum și anii de experiență practică, oferă utilizatorului soluția optimă.

De asemenea, putem oferi produse unice și optimizate pentru sistemele de încălzire din camera instalațiilor, cum ar fi tipul testat de transmițător BUS-Ex cu un principiu de măsurare extrem de fiabil cu infraroșii. Instalarea BUS asigură economii privind costurile de până la 50% față de cablarea convențională în stea.

Carcasele detectoarelor noastre sunt fabricate din oțel inoxidabil sudat și sunt extrem de robuste. De asemenea, integrăm toate dispozitivele de semnalizare în BUS. De exemplu, semnalele de alarma sonore și LED pot fi integrate în BUS cu economii semnificative la costurile cablării.

Descarcă documentația pentru Centrale încălzire

Contactați-ne       Următorul – către meniul general produse       Revenire la meniul general aplicații

 

În plus față de aplicațiile deja descrise, există multe alte domenii de utilizare pentru sistemele de monitorizare gaze de la KIMESSA. Ca furnizor de soluții totale în domeniul detectării de gaze și a tehnologiei de detectare gaze, oferim soluții individuale, adaptate cerințelor, pentru virtual orice solicitare privind detectarea staționară de gaze. Vă vom pune la dispoziție soluții sofisticate din punct de vedere tehnic pentru detectarea de gaze, pe care să vă puteți baza în orice moment.
Contactați-ne!