Monitorizare gaz: Refrigerare

Sistemele KIMESSA de detectare a gazelor pentru sistemele de refrigerare / camerele de stocare la rece

Societatea modernă trăiește și lucrează zi de zi în preajma vaporilor și a gazelor toxice și combustibile. În prezent, gazul reprezintă un mediu convenabil, economic și tehnic, dar, lăsat nesupravegheat, acesta poate deveni rapid un pericol semnificativ.

refridgeration

Monitorizare agenți frigorifici / instalații frigorifice

Gazele tipice prezente în acest caz sunt: FKWs, HFCKWs, FCKWs, NH3, CO2 și C3H8

În domeniul monitorizării agenților frigorifici, utilizarea de sisteme de detectare a gazelor devine mai importantă ca niciodată, odată cu modificarea progresivă a tipurilor de agenți frigorifici și a legislației naționale. Noi oferim soluții de monitorizare a variate gaze care apar sau sunt utilizate în laboratoare și în camerele de stocare la rece, cum ar fi tipuri de freon, CO2 și NH3, pentru protecția personalului și a mediului.
45656

Pericolele aplicabile domeniului se modifică atunci când tipul de gaz de refrigerare este schimbat la locul faptei / on site. Periculoase în mod special sunt gazele combustibile care dau naștere unui amestec exploziv gaz/aer. Totuși, gazele care apar în mod „natural”, cum ar fi dioxidul de carbon care este fără miros dar foarte toxic, constituie de asemenea un pericol toxic.

Sistemele de avertizare KIMESSA oferă soluții cum ar fi mesajele combinate BUS cu afișaj încorporat care sunt instalate în fața sau în interiorul camerei de stocare la rece și transmit atât alarme vizuale, cât și auditive (tip CWED 68). Cablarea BUS pentru punctele de măsurare și pentru mesaje reprezintă economii substanțiale. Acestea sunt disponibile cu design analogic, BUS sau cu puncte de măsurare ex.

Ecranele tactile pot fi montate la intrarea în camerele reci pentru vizualizare și verificări rapide ale datelor privind monitorizarea gazelor. Toate evenimentele și datele măsurătorilor sunt înregistrate și pot fi reproduse și analizate la orice moment.

Prin serverul web cu opțiunea „Plug’n Play” CWS 101 “Easylog”, concentrațiile de gaz sunt vizualizate în timp real pe o rețea de calculatoare, permițând transmiterea prin e-mail către personalul responsabil a tuturor evenimentelor, cum ar fi alarme sau erori.

 

Interfața Digitală Modbus-RTU
KIMESSA colaborează cu câțiva furnizori bine-cunoscuți de sisteme de control al refrigerării pentru monitorizarea agenților frigorifici. Toate monitoarele de gaz KIMESSA sunt compatibile cu acești controleri ai refrigerării via interfața digitală Modbus RTU. Aceasta prezintă avantajul faptului că sistemul de detectare gaze poate transmite informația direct către monitorul de gaz pentru refrigerare și, în acest fel, nu mai este necesară o alarmă proprie.

4356456

4645

kimessa bus system

În domeniul monitorizării agenților frigorifici, nu numai că oferim diferite detectoare de gaz cu variate principii de măsurare, ci și monitoare de gaz și componente de alarmare. Oferim o selecție de unități independente (standalone) de detectare a gazului cu detectoare încorporate și 6 variante diferite de canale de măsurare (1-128). În plus, oferim o soluție cuprinzătoare de monitorizare a agentului frigorific pe bază de BUS. Aceasta este extrem de economicoasă dacă ne raportăm la traseele de cabluri adesea foarte lungi. KIMESSA oferă soluții complete, inclusiv instrumente/mesaje de alarmare. Acestea sunt dispozitive de alarmare și sunt integrate în topografia BUS, oferind flexibilitate și costuri reduse ale instalării. Tehnologia BUS oferă posibilități de programare extrem de versatile.

345335

Nou: Unitatea de detectare gaze independentă MONOline
Unitatea de detectare gaze pre-cablată MONOline 230/24V a fost proiectată în mod special pentru monitorizarea sistemelor mici de refrigerare și este disponibilă pentru o gamă largă de gaze de refrigerare. În varianta standard, unitatea are integrate o puternică alarmă sonoră și lumină optică. Limitele alarmei și programarea releelor pot fi schimbate cu ușurință în funcție de cerințele clientului, într-o manieră neinvazivă, prin utilizarea unui stilou magnetic/magnetic pen. În plus față de funcționarea independentă, unitatea are semnal de ieșire analogic (4-20mA) sau poate fi conectată via ieșirea digitală a unității de control CANline sau la un sistem de control acționat Modbus. Detectoarele pot fi înlocuite cu ușurință cu detectoare pre-calibrate.

Descarcă documentația pentru Monitorizare agenți frigorifici

Contactați-ne       Următorul – către meniul general produse       Revenire la meniul general aplicații

În plus față de aplicațiile deja descrise, există multe alte domenii de utilizare pentru sistemele de monitorizare gaze de la KIMESSA. Ca furnizor de soluții totale în domeniul detectării de gaze și a tehnologiei de detectare gaze, oferim soluții individuale, adaptate cerințelor, pentru virtual orice solicitare privind detectarea staționară de gaze. Vă vom pune la dispoziție soluții sofisticate din punct de vedere tehnic pentru detectarea de gaze, pe care să vă puteți baza în orice moment.
Contactați-ne!