Monitorizare gaz: garaje subterane

Sisteme de detectare a gazului de la KIMESSA pentru parcări auto subterane

Societatea modernă trăiește și lucrează zi de zi în preajma vaporilor și a gazelor toxice și combustibile. În prezent, gazul reprezintă un mediu convenabil, economic și tehnic, dar, lăsat nesupravegheat, acesta poate deveni rapid un pericol semnificativ.

KIMESSA gas detection systems for underground car parks

Sisteme de detectare a gazului CO/NO2

Gazele tipic prezente în parcările auto subterane sunt: CO, NO2, NO și vaporii de petrol.

Sistemele de măsurare și control CO/NO2 reprezintă de aceea echipamente standard în parcările auto subterane și în garajele pentru parcarea autobuzelor, astfel încât să poată regla calitatea aerului și să protejeze personalul. Controlul eficient din punct de vedere energetic al sistemelor de ventilare pentru calitatea aerului și pentru siguranță reprezintă o cerință critică în furnizarea unui sistem de monitorizare gaz pentru garajele și parcările auto subterane. Noua generație de unități de control versatile pentru monitorizare gaze CANline reprezintă o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor pentru instalații mari și mici. Măsurarea selectivă și exactă este o premisă necesară a celor mai bune rezultate. Designul inovator și adaptat nevoilor realizat la monitorul de gaze CANline permite un control convenabil și versatil al sistemului de ventilare.

KIMESSA gas detection systems for underground car parks 345343

Prin intermediul programelor de control de la Kimessa selectate de utilizator, pot fi create protocoale individuale de ventilare. Temporizările de activare/dezactivare integrate în ventilatoare previn activarea prematură a ventilatoarelor datorată unor concentrații locale mari ale CO (vehicule care funcționează pe petrol) sau ale NO2 (vehicule diesel). Calitatea și acuratețea măsurării CO/NO2 depind de principiul de măsurare al detectorului. Detectoarele de gaz de la KIMESSA pentru CO/NO2 sunt echipate cu un element de detectare electrochimică selectivă. Acest fapt garantează o operare eficientă optimă a sistemului de ventilare, menținând în același timp pragul de siguranță solicitat privind gazele de eșapament ale vehiculelor.

Pentru vizualizareași controlul rapid al datelor privind monitorizarea gazului, se pot utiliza ecrane tactile sau servere web. Toate datele sunt desigur înregistrate și pot fi vizualizate local pe afișajele tactile sau via browser web pe orice PC.

Indicatoare alarmă pentru gaze de eșapament
Concentrația de gaz CO/NO2 într-un spațiu închis poate să crească rapid din cauza traficului intens sau din cauza unui motor care nu funcționează corespunzător și poate conduce la un potențial pericol de intoxicație. ‘Indicatoarele de alarmă gaz’ care detectează gazele de eșapament alertează prompt orice persoană aflată în risc despre prezența concentrațiilor excesive de gaz în aerul ambiental. ‘Indicatoarele de alarmă gaz’ sunt ușor de instalat și pot fi integrate perfect în orice spațiu închis, chiar și în cazul unor arhitecturi sofisticate. Pentru a afișa un răspuns corect la o alarmă de gaze de eșapament, sunt folosite simboluri și texte. Textul este disponibil în mai multe limbi, iar designul ‘indicatorului de alarmă gaz’ poate fi adaptat în mod individual (înălțime, pictogramă, etc.).

kimessa

La cerere, întreg sistemul de detectare a gazului, inclusiv ‘indicatorul de alarmă gaz’, poate fi furnizat cu o sursă de energie de urgență.

Sistemul KIMESSA permite opțiunea integrării unui UPS (uninterruptible power supply) în cabinetul de control și, din acest motiv, nu necesită propria carcasă. Alternativ, toate articolele pot fi instalate într-un cabinet de control specific proiectului.

KIMESSA gas detection systems for underground car parks 453635

Carcasele noastre pentru detectoarele de gaz sunt realizate din oțel inoxidabil sudat, sunt extrem de robuste și oferă protecție excelentă în caz de vandalism, o situație nefericită în cazul parcărilor auto publice. Pentru a ne diferenția de competitori, conceptul de monitorizare a gazelor cu tehnologie BUS de la Kimessa integrează complet activitatea de alarmare în BUS. De exemplu, indicatoarele de avertizare cu LED și alarmele sonore pot fi integrate în BUS. Asta înseamnă economii semnificative privind traseele de cabluri. Un alt avantaj este acela că extensiile sau modificările pot fi realizate economic, fiind posibile oricând noi trasee de cabluri.

Soluții de control diferențial al umidității pentru dezumidificarea parcărilor auto subterane
Pentru a depăși problema asociată umidității ridicate și condițiilor de umezeală (favorabile formării de igrasie) din parcările auto subterane, Kimessa oferă soluții de control diferențial al umidității pentru dezumidificarea parcărilor auto subterane.
Având în vedere faptul că aerul din afara clădirilor este mi uscat decât cel din interior, controlerul diferențial pentru umiditate dezvoltat in-house de KIMESSA acționează ca un dezumidificator eficient al spațiului la activare.

Prin controlul diferențial al umidității, un senzor de umiditate/temperatură este fixat în spațiul închis și un al doilea senzor de umiditate/temperatură este fixat în afara clădirii. Cei doi senzori sunt conectați la controlerul de umiditate KIMESSA, de preferat instalat în interiorul sau alături de cabinetul de control.

Unitatea de control umiditate de la KIMESSA evaluează datele de la senzori și oprește ventilatorul de îndată ce umiditatea absolută din interior este mai mare decât în exterior.

 

Informații tehnice – Control diferențial umiditate

Descarcă documentație pentru parcări auto subterane

Contactați-ne       Următorul – către meniul general produse       Revenire la meniul general aplicații

În plus față de aplicațiile deja descrise, există multe alte domenii de utilizare pentru sistemele de monitorizare gaze de la KIMESSA. Ca furnizor de soluții totale în domeniul detectării de gaze și a tehnologiei de detectare gaze, oferim soluții individuale, adaptate cerințelor, pentru virtual orice solicitare privind detectarea staționară de gaze. Vă vom pune la dispoziție soluții sofisticate din punct de vedere tehnic pentru detectarea de gaze, pe care să vă puteți baza în orice moment.
Contactați-ne!