Monitorizare gaz: Zone industriale

Sistemele KIMESSA de detectare a gazelor pentru industrie

Societatea modernă trăiește și lucrează zi de zi în preajma vaporilor și a gazelor toxice și combustibile. În prezent, gazul reprezintă un mediu convenabil, economic și tehnic, dar, lăsat nesupravegheat, acesta poate deveni rapid un pericol semnificativ.

industry

Soluții de siguranță inovatoare pentru aplicații industriale, cum ar fi rafinării, instalații farmaceutice, depozite de substanțe periculoase, instalații de tratare ape uzate 

Gazele tipice rezultate sunt: H2S, H2, CH4, CO, gaze inerte, O2, solvenți precum xilen, alcooli, acetonă, toluen.

Sistemele KIMESSA de monitorizare a gazelor certificate ATEXpot preveni eliberarea necontrolată de gaze în Zonele Ex 1 și 2.

Scurgerile de gaz se pot dezvolta din cauza defecțiunilor la garniturile de etanșare, a țevilor deteriorate, a impacturilor accidentale, etc. Detectarea timpurie este esențială. Activarea unui sistem de monitorizare gaze poate închide alimentarea cu gaz, poate să închidă procesul, să alerteze personalul prin alarme sonore locale, să semnaleze un BMS și/sau un panou pentru incendii și să logheze alarma de gaz cu data și ora în monitorul CANline. Pentru o monitorizare fiabilă, detectoarele de gaz KIMESSA sunt proiectate pentru zona 1 sau zona 2. Alarma sonoră programabilă CWED 68 montată BUS cu afișaj sau ecrane tactile poate fi instalată la intrarea în camera tehnică pentru o mai ușoară vizualizare a nivelurilor de gaz ambiental cu grafice cu coduri de culoare pentru a facilita vizualizarea ușoară a statusului monitorului de gaz. Toate datele privind măsurătorile și alarmele sunt înregistrate.

kimessa

6545545

Cotarea Ex a zonei de monitorizare determină tipul de senzor utilizat: KSP 121 Ex este utilizat pentru zona 2. Pentru Zona 1, sunt utilizate senzorul de gaz cu protecție la explozie GSPM121 Ex (pellistor) sau GSIM 1100 Ex (infra-roșu).

Pentru a semnala o alarmă de gaze, monitorul de gaz activează o alarmă cu lumină intermitentă și o alarmă sonoră. Cele două alarme (sonoră și cu lumină intermitentă) ar trebui instalate în apropierea zonei periculoase pentru a alerta operatorii și ofițerul de siguranță în vederea evacuării și/sau privind acționarea cu precauție.

Ecranele tactile pot fi montate la intrare pentru vizualizarea și verificarea rapidă a datelor monitorului de gaze. Toate datele privind evenimentele și măsurătorile sunt înregistrate și pot fi reproduse și analizate în orice moment.

Prin serverul web cu opțiunea „Plug’n Play” CWS 101 “Easylog”, concentrațiile de gaz sunt vizualizate în timp real pe o rețea de calculatoare, permițând transmiterea prin e-mail către personalul responsabil a tuturor evenimentelor, cum ar fi alarme sau erori.

4655

Prin monitoarele de gaz, detectoarele de gaz și componentele pentru alarmare, sistemele KIMESSA oferă siguranță deplină și măsurare exactă.

Un sistem de monitorizare gaze corect configurat, în combinație cu dispozitivele de control și măsurare gaze de înaltă calitate de la KIMESSA, garantează mult-căutatul nivel de siguranță. Expertiza tehnică a reprezentanților & angajaților KIMESSA, precum și anii de experiență practică, oferă utilizatorului soluția optimă.
45643

De asemenea, putem oferi produse unice și optimizate pentru aplicații industriale, cum ar fi tipul testat de transmițător BUS-Ex cu un principiu de măsurare extrem de fiabil cu infraroșii. Instalarea BUS asigură economii privind costurile de până la 50% față de cablarea convențională în stea.

kimessa bus system

Detectoarele noastre sunt extrem de stabile, cu carcasă din oțel inoxidabil sudat din clasa de protecție IP 65 (cu protecție la apă și praf). Toate detectoarele sunt disponibile în varianta analogică, BUS în Ex sau non Ex. Detectoarele cu protecție Ex sunt, de asemenea, disponibile la cerere în varianta oțel aliat cu crom. Sistemele de avertizare KIMESSA oferă soluții precum panoul repeater tip BUS, programabil (CWED 68) potrivit pentru instalarea în zone non-Ex. În plus, și alarmele sonore și cele LED pot fi integrate în BUS cu economii semnificative privind cablarea.

De asemenea, este disponibilă o gamă largă de accesorii precum surse de energie de urgență, capace/învelișuri rezistente la apă și dispozitive de bătut piloți.

Descărcați documentația pentru Aplicații industriale

Contactați-ne       Următorul – către meniul general produse       Revenire la meniul general aplicații

În plus față de aplicațiile deja descrise, există multe alte domenii de utilizare pentru sistemele de monitorizare gaze de la KIMESSA. Ca furnizor de soluții totale în domeniul detectării de gaze și a tehnologiei de detectare gaze, oferim soluții individuale, adaptate cerințelor, pentru virtual orice solicitare privind detectarea staționară de gaze. Vă vom pune la dispoziție soluții sofisticate din punct de vedere tehnic pentru detectarea de gaze, pe care să vă puteți baza în orice moment.
Contactați-ne!